ROLL-N Kft. honlapja
Blickle kerekek & görgők
Combiarialdo kapualkatrészek
BFT kapuautomatika
Viro zárak és lakatok
Bilz Vibrációs technológia
Műanyag dugók, marokcsavarok, talpcsavarok
Anyagmozgató eszközök, kéziocsik, raklapemelők

Kerékpárzár, motorzár, sodronyzár és U-lakat

A legutóbbi statisztikák alapján évente körülbelül 10 ezer kerékpárt tulajdonítanak el Magyarország területén, és évről-évre egyre magasabb a biciklilopások száma is. A rendőrségre egyre nagyobb nyomás nehezedik, hiszen a lopások száma mellett a kerékpárok értéke is egyre növekszik.

Megfelelő kerékpárhoz a megfelelő kerékpárzár és kerékpárlakat.
De melyik a megfelelő?

A sodronyos-kábeles lakatokat több acélhuzalból fonják össze. Rugalmasak, flexibilisek, használatuk könnyű, átfűzhetők mindkét keréken, akár a nyeregpálca alatt is. A tolvajok azonban hamar feltörik. Csak akkor használj ilyen kerékpárzárat, ha rövid időre hagyod magára kedvenc járművedet, vagy ha a biztonságot egy lakatolható lánccal növeled!

A lakatolható láncok esetén figyeljünk a szemek nagyságára és erősségére. A szemek közé ne férjen semmilyen feszítő eszköz. Az edzett acéllánc, mint kerékpárzár igen nehéz, de biztonságos megoldás. A lánchoz tartoznia kell egy lakatnak is, amivel rögzítenünk kell magát a láncot. A lánc mindig elrettentést kelt, de önmagában nem nyújt kellő védelmet.

Az U-lakat 1-2 centis tömör acélrúdból hajlított kerékpárzár. Kisebb átfogó képességgel bír, mint a többi kerékpárzár, így gondosan kell kiválasztani a tárgyat, amelyhez a kerékpár rögzíthető. Az U-lakattal a vázat és a hátsó kereket egyszerre tudjuk átfogni, az első kereket vagy egy másik kerékpárzárral rögzítjük, vagy kiszereljük, és ezt is a vázhoz zárjuk egy kerékpárlakattal. Az U-lakat biztonság/súly arányban a legjobb választás, kiegészítő kerékpárlánccal együtt teljes védelmet kínálnak.
Tekintse meg a Viro kerékpárzár és kerékpárlakat kollekciónkat bemutatótermünkben a 3. kerület Hunor u. 44-46- szám alatt.